Зеленський назвав число вбитих «вагнерівців»

2850950
Фото: Офіс президента

Частина найманців російської ПВК Вагнер ймовірно продовжують перебувати на окупованій росією території України

Українські захисники у війні з россією ліквідували 21 тисячу найманців ПВК Вагнер та ще поранили 80 тисяч, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню El Mundo, пише Українська правда.

"У вагнерівців було дві категорії: професійні найманці та мобілізовані з в'язниць, їхнє гарматне м'ясо. Наші війська вбили 21 000 з них і поранили 80 000" - розповів він.

За словами Зеленського, такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців. "Хороша новина полягає в тому, що ми знищили найбільш мотивовану частину російських сил", - підкреслив президент.

На думку розвідки, серед наслідків "заколоту Вагнера" для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що підлеглі євгена пригожина більше не воюватимуть проти нашої держави.

Нагадаємо, як розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, Федеральна служба безпеки російської федерації (ФСБ) отримала завдання ліквідувати ватажка вагнерівців євгена пригожина після невдалого заколоту, який відбувся минулого тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: