Федоров відзначив інноваційний досвід розвитку освіти у Львові

13
Фото: Телеграм Федорова

Останніми роками у Львові відбуваються динамічні зміни у галузі освіти. Михайло Федоров зафіксував цікаві кейси

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграм.

Цифровізація. Торік у всіх школах міста запровадили електронний щоденник. На одній онлайн-платформі і в застосунку є все необхідне для вчителів, батьків та учнів: електронний журнал, щоденник, розклад дзвінків, аналітика успішності та відвідуваності, навчальні матеріали.

Англійська. Старшокласники можуть безоплатно відвідувати уроки розмовної англійської мови в міській раді. Їх проводять самі працівники мерії. Також у Львові минулого року вперше провели інтернет-олімпіаду з англійської. Переможці отримали до 50 тисяч гривень за призові місця.

Розвиток школярів. Учні шкіл можуть взяти участь в інтелектуальних іграх Lviv School Quiz, стати учасниками міської ліги з футболу чи волейболу. А школи за власною ініціативою проводять дні спорту, фестивалі сім’ї та інші активності, щоб стимулювати інтелектуальний і фізичний розвиток дітей.

Підтримка вчителів. Щороку проходить конкурс «Успішний педагог». За його підсумками 100 вчителів отримують премії від міста. Це допомагає підтримати талановитих і обдарованих освітян, мотивує їх підвищувати якість освіти.

Найбільша у світі школа, зроблена 3D-друком. У Львові зводять шкільний корпус за допомогою 3D-принтера.

STEM-освіта. В інноваційному просторі Lviv Open Lab є фізико-хімічна, ІоТ, біотехнологічна лабораторії, майстерня для роботи з деревом. Такий формат з інтерактивними лекціями та майстер-класами популяризує науку серед дітей.

Український католицький університет. Один з найкращих закладів вищої освіти країни. Провели стратегічну нараду з управлінською командою УКУ. Обговорили шляхи партнерства та спільних проєктів.

"Продовжуємо роботу над стратегією трансформації освіти. Поки нас захищають військові на полі бою, маємо можливість внести зміни в кожну галузь, яка є важливою для майбутнього України" - написав він.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із віцепрем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Під час зустрічі поговорили про стратегію змін у системі освіти в Україні. Також міністр оглянув, як будують у Львові перший в країні навчальний заклад з допомогою технології 3D-друку.

Читайте також про головні події на Львівщині за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: