На Львівщині розробляють евакуаційні маршрути у разі радіаційної небезпеки

радіація

Львівщина може стати однією з областей, куди, ймовірно, найбільше евакуйовуватимуть людей через географічну віддаленість від Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Так, третього липня відбулась робоча зустріч з керівниками автотранспортних підприємств щодо проведення евакуаційних заходів в разі виникнення радіаційної небезпеки.

Обговорили евакуаційні маршрути та кількість транспортних засобів, яку необхідно буде залучити до евакуації евакуаційного процесу.

«Керівники автотранспортних підприємств отримали алгоритм отримання захисних костюмів, дозиметрів, у тому числі індивідуальних, станцій для масової деконтамінації (ред. - процес проведення медико-санітарних заходів для усунення ХРБ з поверхні тіла людини) в разі виникнення такої необхідності», — розповів в начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Евакуаційні рейси здійснюватимуться від стаціонарних контрольно-пропускних пунктів, які будуть розташовані на в’їздах до Львівської області.

Загроза теракту рф на ЗАЕС

Нагадаємо, раніше у воєнній розвідці України заявили, що росіяни повністю розробили та затвердили план теракту на ЗАЕС.

Водойму-охолоджувач станції замінували російські війська, а ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, що у Херсонській області, президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступною ціллю рф може стати саме ЗАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: