Окупанти можливо готують провокацію на Запорізькій АЕС, — Генштаб

FOTO-ZAES-2
Запорізька АЕС.

З вівторка, 4 липня, армія рф, ймовірно, готує найближчим часом, провокації на території Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомили в Генштабі Збройних сил України.

Там розповіли, що за оперативною інформацією, сьогодні, 4 липня, на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків Запорізької АЕС росіяни розмістили сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. 

У Генштабі зазначають, що їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України. Оскільк про це дезінформують російські ЗМІ та телеграм-канали.

Нагадуємо, 4 липня в «Енергоатом» повідомив, що вночі Запорізька АЕС втратила живлення з основної зовнішньої лінії електропередачі, напругою 750 кВ.

Загроза теракту рф на ЗАЕС

Підкреслимо, раніше у воєнній розвідці України заявили, що росіяни повністю розробили та затвердили план теракту на ЗАЕС.

Водойму-охолоджувач станції замінували російські війська, а ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, що у Херсонській області, президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступною ціллю рф може стати саме ЗАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: