Росія завозить додаткові міни та вибухівки на ЗАЕС, - ГУР

ng

Окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції, саме зараз на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини, повідомило ГУР.

Про це повідомляєть в ГУР

За даними військової розвідки, у технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Уточнюється, що здебільшого використовуються міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.

Розвідка оприлюднила схему ЗАЕС, на якій зображені ймовірні місця мінувань. Відомство не пояснює, що це за схема та звідки.

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що загроза катастрофи на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції повністю не знята, доки там російські окупанти.

Нагадаємо, супутникові знімки Planet Labs, зроблені вранці 5 липня, показали на даху окупованої ЗАЕС невідомі об'єкти, про які повідомляв Генштаб ЗСУ. Директорн НАЕК "Енергоатомом" Петро Конін під час телемарафону прокоментував, що можливо, це кулеметні гнізда або вибухівка.

Попри це, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що не виявило ознак мінування захопленої російськими окупантами Запорізької атомної електростанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: