Ознаки мінування ЗАЕС відсутні, - МАГАТЕ

рапивам

Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що не виявило ознак мінування захопленої російськими окупантами Запорізької атомної електростанції.

Про це йдеться на сайті МАГАТЕ.

«Під час недавніх інспекцій ми не зафіксували жодних ознак мінування, але ми, як і раніше, надзвичайно насторожені», – сказав генеральний директор агентства Рафаель Гроссі на брифінгу в Японії.

Він додав, що наразі «не можна розслаблятися», і пообіцяв регулярно інформувати про ситуацію на станції.

За словами Гроссі, присутні на станції експерти МАГАТЕ протягом останніх днів і тижнів інспектували окремі частини об'єкта, в тому числі деякі ділянки по периметру великого водоймища-охолоджувача.

Також здійснювали регулярні обходи території, однак поки що не виявили жодних видимих ознак наявності мін або вибухових речовин, сказав гендиректор агентства.

Необхідний доступ до дахів реакторних блоків 3 і 4, а також доступ до частин машинного залу та деяких частин системи охолодження на станції, заявив Гроссі.

Напередодні в Міноборони розповіли, що Росія нагнітає ситуацію навколо тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції, що в Енергодарі, та може вдатись до терористичних дій.

Загроза теракту рф на ЗАЕС

Підкреслимо, раніше у воєнній розвідці України заявили, що росіяни повністю розробили та затвердили план теракту на ЗАЕС.

Водойму-охолоджувач станції замінували російські війська, а ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, що у Херсонській області, президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступною ціллю рф може стати саме ЗАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: