Навіщо росіяни нагнітають ситуацію довкола Запорізької АЕС, — Міноборони

tyty
ЗАЕС. Фото: REUTERS

Росія нагнітає ситуацію навколо тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції, що в Енергодарі, та може вдатись до терористичних дій.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у середу, 5 липня.

Вона пояснила, що окупанти роблять це, аби переломити хід війни на свою користь.

«Обидва сценарії - як залякування терористичними діями, так і їх безпосереднє вчинення - для рф є інструментом досягнення воєнних цілей», — додала Маляр.

І зазначила, що зараз варто зберігати спокій, довіряти виключно офіційним джерелам інформації та дотримуватись їх рекомендацій.

«Тут варто розуміти, що країна-терорист здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі», — пише заступниця міністра оборони України.

Нагадуємо, у Генштабі ЗСУ 4 липня заявили, що армія рф, ймовірно, готує найближчим часом провокації на території Запорізької атомної електростанції.

Загроза теракту рф на ЗАЕС

Підкреслимо, раніше у воєнній розвідці України заявили, що росіяни повністю розробили та затвердили план теракту на ЗАЕС.

Водойму-охолоджувач станції замінували російські війська, а ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, що у Херсонській області, президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступною ціллю рф може стати саме ЗАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: