ЗСУ тримають під вогневим контролем переміщення ворога у Бахмуті, - Маляр

уа

Українські оборонці вже кілька днів тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення ворога у Бахмуті.

Про це 10 липня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що це стало можливо завдяки тому, що «в процесі просування вперед наші війська взяли під контроль основні панівні висоти довкола Бахмута».

За даними українських військових, важкі бої тривають за такими напрямками:

  • Лиманський. Тут росіяни штурмували та намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі західніше Спірного Донецької області, успіху не мали. Завдали авіаційних ударів в районах Новосадового, Іванівки, Серебрянського лісництва та Спірного на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Роздолівка, Берестове, Веселе Донецької області.
  • Бахмутський. Під щільним вогнем авіації та артилерії окупантів, ЗСУ успішно відбили ворожі атаки в районі Дубово-Василівки Донецької області. Росіяни вдарили із авіації в районах населених пунктів Олександро-Шультине та Північне. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Краматорськ, Часів Яр, Диліївка, Північне та Південне Донецької області.
  • Авдіївський. Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки. Окупанти вдарили із артилерії у понад 15 населених пунктах, зокрема це Керамік, Бердичі, Авдіївка, Водяне та Карлівка Донецької області.
  • Мар'їнський. Під ворожими вогнем артилерії наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. Росіяни вдарили із авіації біля Красногорівки Донецької області. А також обстріляли понад 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда, Єлизаветівка та Катеринівка Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському росіяни безуспішно наступали в районі Новомихайлівки Донецької області. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське, Макарівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському окупанти зосередили головні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Завдали із авіації в районах Рівнополя і Новоданилівки Запорізької області та Козацького на Херсонщині. Також росіяни атакували із артилерії понад 20 населених пунктів, серед яких Новодарівка, Гуляйполе, Преображенка, Оріхів, Степногірськ Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Берислав, Веселе, Антонівка, Білозерка Херсонської області та місто Херсон. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Яка ситуація на прикордонні?

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність. Протягом доби окупанти вдарили із авіації в районі Грем’яча Чернігівської області. Протягом доби здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Блешня, Костобобрів, Бучки Чернігівської області; Голишівське, Волфине Сумської області та Уди і Вовчанськ на Харківщині.На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Противник завдав авіаційних ударів в районах Колодязного та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічне, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: