Було складно вимовляти звуки: у Львові прооперували 11-річного хлопчика із дефектом піднебіння

операція
Фото: Львівська обласна дитяча лікарня "Охматдит"

Львівські хірурги проперували хлопчика із дефектом піднебіння, який виник після першого вручання. Пацієнтові 11 років і через ваду йому було складно вимовляти звуки.

Про це розповіли в обласній дитячій лікарні «Охматдит» 11 липня.

Кажуть, що окрім складності вимови, у хлопчика була гугнявість (акустичний ефект, який виникає за умови порушення носового дихання). Як наслідок, складна соціалізація через психологічний дискомфорт у середовищі дітей. Ярослав навчається у школі-інтернаті, додали в лікарні.

«Оскільки він не міг жити вдома через складні життєві обставини, ймовірно, його життя в інтернаті було не простим. Він міг не отримувати спеціального догляду при такій ваді. Це все також впливає на психомоторний розвиток», — розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Зі слів Христини Пограничної, операція була складною, оскільки там вже були сформовані рубці, які є нееластичними та не рухомими. Тож усі наступні втручання є важчими.

«Але операція пройшла успішно. Окремо хочу подякувати соціальній психологині Ярослава - Аліні. Вона дуже дбала про його побут і післяопераційний період. Домовилася за спеціальне харчування та дієту - це м'яка, рідка їжа і водночас висококалорійна для швидкого відновлення», — додала вона.

Раніше ми розповідали, що медики львівського «Охматдиту» повернули слух 4-річній дівчинці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: