Україна змінила тактику контрнаступу після значних втрат техніки – NYT

Untitled
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, але й уповільнити деокупацію територій

Про це повідомляє The New York Times, пише Українська правда.

За даними видання, за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки, зокрема західні зразки.

Цей рівень втрат техніки знизився до 10% у наступні тижні завдяки тому, що Україна змінила тактику ведення контрнаступу.

Зокрема ЗСУ зосередилися більше на вимотуванні російських сил артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаці по замінованих росією полях, пише видання.

"Але ця хороша новина приховує деякі похмурі реалії. Втрати також сповільнилися, оскільки сам контрнаступ сповільнився - і навіть подекуди зупинився - оскільки українські солдати борються з грізною обороною росії.

І попри втрати, українці поки що пройшли тільки п'ять із 60 миль (8 кілометрів із 96 - ред.), які вони сподіваються подолати, щоб вийти до моря на півдні й розділити російські війська на дві частини" - йдеться в статті.

Військові експерти, на яких посилається ЗМІ, кажуть, що перші 25 км контрнаступу будуть найважчими, оскільки військам, які наступають, як правило, потрібно втричі більше сил - озброєння, особового складу або того й іншого - ніж тим, хто обороняється.

Нагадаємо, що у Європі досі чекають на дозвіл США на навчання українських пілотів на F-16.

Читайте також: «Щоби було 10 збитих ракет з 10, потрібен F-16», - речник Повітряних сил ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: