Радянський пам'ятник, який знесуть у Брюховичах, передадуть до музею

img20230715121801-d9ff5272
Фото: Львівська міська рада

Скульптуру «Воїн», яку демонтують у Брюховичах у межах декомунізації, передадуть музеєві тоталітарних режимів «Територія Терору».

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради у п'ятницю, 21 липня.

Нагадаємо, нещодавно у Брюховичах демонтували скульптуру «Мати-Батьківщина», а у Винниках — пам’ятник радянської епохи «Воїн». Ці пам’ятники теж перенесли до музею «Територія Терору».

Декомунізація на Львівщині

Від початку нинішнього року вже ліквідували в області 114 об’єктів радянської та імперської пропаганди ворога, розповіли 13 липня у Львівській обласній військовій адміністрації.

Там переконують: повне очищення Львівщини від тоталітарної символіки має відбутися до кінця 2023 року.

Раніше у відомстві розповідали, що у Львівській області за пів року в 7 громадах демонтували усі комуністичні пам'ятники.

Перейменування вулиць у Львові

У місті триває другий етап дерусифікації вулиць. Загалом у Львівській громаді перейменують 53 вулиці, що названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. Нині вже змінили пів сотні назв.

Після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно відразу змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною, як і для мешканців. Детально про зміну документів можна прочитати за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: