Україна не байкотуватиме на спортивних змаганнях росіян та білорусів, які виступатимуть в нейтральному статусі

ь

Українські спортсмени зможуть виступати на деяких змаганнях, де присутні спортсмени з РФ і Білорусі. Під бойкот підпадатимуть лише змагання, де спортсмени з РФ і Білорусі виступають під своїм прапором.

Про це йдеться в наказі Міністерства молоді та спорту України.

Участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях, де виступають росіяни чи білоруси у нейтральному статусі відтепер дозволена.

В документі при цьому зазначається, що міністерство забороняє українським спортсменам виступати на змаганнях, «в яких беруть участь спортсмени, що представляють Російську Федерацію та або Республіку Білорусь під своїми національними прапорами».

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет не запросив росію та білорусь на Олімпійські ігри-2024, що відбудуться в Парижі. Спортсмени цих країн не зможуть виступати на Олімпіаді під національними прапорами.

Що передувало?

У лютому нинішнього року Міжнародний олімпійський комітет пообіцяв розглянути допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. Їх хотіли повернути на Олімпіаду-2024 у Парижі під прапором нейтралітету, що викликало критику в Україні та світі.

Більшість спортсменів рф є представниками Центрального спортивнивного клубу Армії (ЦСКА) і товариства «Динамо». Вони ж належать ФСБ, Росгвардії та МВС. Останні, до речі, беруть безпосередню участь в агресії проти України на тому ж рівні, що і військові, пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної політики України.

«Динамо» і ЦСКА отримали велику кількість нагород, навіть найбільшу. На Олімпіаді-2022 у Пекіні 88% медалей завоювали саме спортсмени російських силових структур. На Олімпіаді-2021 в Токіо ЦСКА і «Динамо» завоювали всі медалі збірної росії. Тому МОК має знати, що в рф майже немає спортсменів-олімпійців, які б не були частиною кремлівської військової машини. Це також стосується тренерів та інструкторів.

На початку червня нинішнього року спортсмени-олімпійці з усієї України підписали у Львові звернення до міжнародної олімпійської спільноти про недопуск спортсменів з росії та білорусі до усіх міжнародних змагань, зокрема Олімпійських ігор-2024.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: