У Львові забрали смугу громадського транспорту, щоб зменшити затори на двох вулицях

350852149_777772807185037_2171725570585183678_n
Вулиця Шевченка у Львові. Фото: АТП-1

Аби зменшити затори на вулицях Шевченка та Левандівській у Львові, тимчасово ліквідували смугу громадського транспорту на квазікільці.

Таким є рішення позачергового засідання міської комісії з безпеки руху, яке провели у четвер, 27 липня.

Поміж цим, вирішили збільшити тривалість зеленого сигналу на 10 секунд на світлофорі при виїзді з квазікільця на вулицю Шевченка.

Глава міського департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило вважає, що це дозволдить суттєво зменшити затори на цій ділянці.

Вимкнути світлофори на цій ділянці не можна, адже це питання безпеки. Лише за останній місяць на цій ділянці трапилось три ДТП і вимкнені світлофори лише сприятимуть збільшенню кількості зіткнень транспортних засобів між собою і утворенню інших незручностей, спричинених ДТП, пояснюють у міськраді.

Наприкінці червня на вулиці Шевченка змінили організацію дорожнього руху: заборонили лівий поворот на вулицю Ярослава Мудрого. Фахівці кажуть, що завдяки цьому вдалось зменшити затори.

Ремонт вулиці Шевченка у Львові

Вулицю Шевченка розпочали ремонтувати 2020 року і у травні нинішнього року відкрили для проїзду транспорту. За три роки тут облаштували нове квазікільце, повністю замінили покриття смуг для руху авто, влаштували велоінфраструктуру з обох сторін на ділянці протяжністю 1,4 км: від вул. Левандівської до вул. Хорватської.

Тут також замінили всі підземні комунікації, посадили нові дерева, облаштували зупинки громадського транспорту та нові трамвайні платформи, оновили тротуари та встановили питний фонтанчик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: