У Турці створять притулок для потерпілих від домашнього насильства

побиття3

На Львівщині виділять понад 9 мільйонів гривень, аби створити притулок, де зможуть мешкати потерпілі від домашнього чи за насильства за ознакою стані.

Таким було рішення регіональної комісії з питань надання у нинішньому році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб.

На створення таких служб у Львівській області подали заявки дві громади — Турківська та Сокальська. Прохання останньої відхили, оскільки вона не відповідає вимогам, пояснюють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Натомість у співпраці з Фондом народонаселення ООН у громаді доопрацюють необхідну документацію та розглянуть можливість фінансування створення денного центру за підтримки міжнародних донорів.

«Заявка Турківської громади відповідає вимогам уряду, тому отримала схвалення комісії. Важливо, що проєкт створення притулку у Турці передбачає також співпрацю у сфері надання допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, з сусідніми громадами – Боринською, Східницькою, Козівською, Старосамбірською та іншими», — розповів глава комісії, а також заступник глави регіону Іван Собко.

Поміж цим, він зауважив: такі приміщення мають бути доступними для маломобільних людей.

Домашнє насильство у Турківській громаді

Як розповів заступник голови Турківської міської ради Олег Гришканич, торік у громаді зареєстрували 92 заяви у поліцію про домашнє насильство або насильство за ознакою статі, а в цьому році – вже 106 заяв.

Зараз на території громади немає ні притулків, ні денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства в сім’ї або за ознакою статі. Згідно з поданою пропозицією міськради, майбутній притулок буде розрахований на 20 осіб.

Читайте також: «Попереду — багато роботи»: чи щось змінилось після ратифікації в Україні Стамбульської конвенції

Заявлений кошторис розрахунку вартості капітального ремонту приміщення, у якому планують облаштувати притулок, складає більше 9 млн грн, з  яких 450 тисяч гривень громада профінансує самостійно (за 300 тисяч гривень проведуть благоустрій території, за 150 тисяч гривень закуплять меблі), іншу частину коштів, у разі схвалення заявки у Мінсоцполітики, профінансують у межах субвенції з державного бюджету.

Читайте також: У Львові запускають групу підтримки для одиноких батьків

Куди звернутись на Львівщині, якщо стали жертвою насилля?

Перелік притулків, хабів та інших локацій на Львівщині, куди можна звернутися по допомогу у випадку домашнього насильства або насильства за ознакою статі шукайте тут: https://loda.gov.ua/news/69533

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: