У лікарні на Орлика у Львові 90% пологів проходять з «епідуралкою»

pologovyj
ілюстративне фото

Понад 90% пологів у новому пологовому відділенні на вулиці Пилипа Орлика у Львові проходять під епідуральним знечуленням.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів завідувач медзакладу, акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко.

«Нині ми можемо проводити епідуральне знечулення за бажанням жінки. Тут більш ніж 90% пологів проходять саме так. У нас немає жодних застережень щодо перебування чоловіка чи когось із родичів біля пацієнтки. Ми не лімітуємо це у часі», — відповів він на питання щодо формату пологів, які здебільшого приймає фахівець.

Тим паче, каже Надіжко, епідуралка не скасовує природність пологів, а навпаки  робить їх набагато природнішими.

«Епідуральне знеболення дозволяє зняти деструктивний фактор, тобто біль. Під час пологів, коли жінку не болить, вона може сконцентруватись на диханні, інших приємних речах, тому пологи проходять більш природно», — пояснює акушер-гінеколог.

Що таке епідуральна анастезія?

Це ін'єкція, яка дозволяє значно полегшити перебіг пологів, покращити самопочуття породіллі та зберегти сили для зустрічі з малюком. При цьому епідуральна анестезія не блокує рухову активність, не впливає на свідомість: жінка має можливість брати повноцінну участь у процесі пологів та слідувати всім рекомендаціям лікаря.

Нагадуємо, нове пологове відділення у лікарні Святого Миколая, що на вулиці Пилипа Орлика у Львові, відкрили наприкінці серпня торік.

Вальдемар Надіжко — акушер-гінеколог, у якого понад 20 років досвіду, та завідувач львівського пологового будинку, прийняв тисячі успішних пологів.

Більше — у відеоформаті нижче. Там додатково обговорили питання щодо відпульсовування пуповини, максимальну кількість розтинів у породіллі під час пологів, плановий кесарський розтин та вузький таз у жінки при надіїА також поставили запитання від глядачів:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: