На Львівщині лише кілька шкіл продовжать «дистанційку» з 1 вересня, — ОВА

школаа
ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

Нинішнього року за парти на Львівщині сядуть понад 294 тисячі учнів. Новий навчальний рік розпочнеться із першого вересня, але не для всіх: у семи закладах освіти немає укриттів, тож діти навчатимуться дистанційно.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький у четвер, 17 серпня.

Так, в області діє 1093 навчальні заклади, каже він. Школи, в яких учні навчатимуться очно або за змішаною формою, для укриття використовують 1199 об’єктів. Щоб усі вони були в належному стані, з державного бюджету виділили майже 30 млн грн. Ще понад 5 млн – співфінансування з місцевих бюджетів.

«Батьки школярів мають право звернутись до адміністрації шкіл з проханням оглянути укриття, щоб пересвідчитись, що вони є та перебувають у нормальному стані. За стан укриттів відповідальність несуть голови громад. Рішення про форму навчання кожен заклад ухвалює самостійно, враховуючи наявність та місткість укриття», — пояснив глава ОВА.

Через демографічний спад доводиться оптимізувати шкільну мережу, маємо розуміти, що школа, де навчається п’ять учнів та усі предмети викладає один вчитель, не може забезпечити якісний освітній процес. Тому цьогоріч у 34 закладах нашої області перший дзвоник не пролунає.

Читайте також: Яким буде новий навчальний рік у Львові

Довезення до шкіл на Львівщині потребують 29,5 тисяч учнів. Станом на сьогодні шкільний автопарк області забезпечує підвезення 27 тисяч школярів. Решту дітей доїжджають із перевізниками відповідно до укладених договорів. Цього року придбають ще 70 «школяриків» і повністю вирішать питання із довезенням.

Раніше ми розповідали, що у Львові радять відмовитись від квітів на 1 вересня, щоб пожертвувати ці гроші на дитячу реабілітацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: