На Заході хотіли б запропонувати Україні членство в НАТО в обмін на території - ЗМІ

Untitled
ФОТО: GETTY IMAGES

Деякі західні чиновники пропонують Україні угоди про територіальні поступки для припинення війни, але вони не відповідають цілям як Києва, так і москви

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на неназваних чиновників на Заході, передає "Європейська правда"

За інформацією видання, США та їхні ключові європейські союзники, як-от Німеччина, хочуть не допустити перемоги росії, але побоюються витрат і ризиків, пов'язаних із наданням допомоги Україні для її повної перемоги.

В матеріалі йдеться, що у приватних розмовах багато західних посадовців не вважають, що США та їхні союзники можуть залишити на розсуд Києва визначення остаточної мети завершення війни.

Читайте також: Байден: росія вже програла, вона не може досягти в Україні своєї початкової мети

Серед них є побоювання, пише The Wall Street Journal, що "максималістські цілі" України гарантують нескінченну війну, і тому вони хотіли б запропонувати Україні угоду, щоб вона змирилася з фактичною втратою частини території в обмін на членство в НАТО чи ЄС або обіцянки довгострокової військової та економічної допомоги.

Таке мислення видання пояснює прагненням на Заході стримати конфлікт, шокові хвилі якого відчуваються у світовій економіці, а також невпевненістю в тому, як довго західні виборці підтримуватимуть нинішній рівень допомоги Києву та невірою в те, що Україна зможе повністю вигнати російські війська зі своєї території.

Нагадаємо, що за результатами візитів президента України Володимира Зеленського до Нідерландів та Данії Україні передадуть 61 винищувач F-16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: