В Домівці врятованих тварин у Львові облаштують вольєри для реабілітації птахів

381851_1
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Домівці врятованих тварин, що у львівському парку «Знесіння», планують створити спеціальні вольєри для птахів для того, щоб проводити там реабілітацію.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що таке рішення підтримали на виконавчому комітеті Львівської міськради. Таким чином його далі його винесуть на найближчу сесію.

Зокрема директор Домівки врятованих тварин Орест Залипський зазначив, що у секторі вольєрів для реабілітації птахів працівники зможуть поселити дрібних хижих птахів, багато з яких - червонокнижні: вухатих та довгохвостих сов, круків, боривітрів тощо. Загалом у проєкті запланували спорудити 12 вольєрів розміром 2 х 3 м, заввишки 3,5 м кожен.

За словами Ореста Залипського, в одному такому вольєрі водночас можуть перебувати до 10 птахів.

У Домівці врятованих тварин підкреслили, що в них серед врятованих тварин є близько 300 хижих птахів. Проте не всі вони зможуть повернутись в природу. Деякі птахи, без крил чи з серйозними травмами, довіку житимуть в притулку. Тож їм також необхідно забезпечити комфортне перебування.

Крім того, в пресслужбі ЛМР зазначили, що вольєри для птахів у Домівці планували збудувати ще два роки тому, тоді вартість проєкту складала 1,5 мільйони гривень. Цього року управління екології Львівської міськради планує виділити 900 тисяч гривень на вольєри у Домівці. Ці кошти місто виділить парку «Знесіння», частиною якого є Домівка врятованих тварин.

Отож, якщо гроші виділять цьогоріч, в парку сподіваються якнайшвидше знайти підрядника і зробити вольєри до кінця року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові відбулася виставка безпородних собак «ПростоПес – не просто друг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: