Як обрати прибутковий апарт-готель для інвестицій

654
фото: з відкритих джерел

Апарт-готелі набувають популярності у світі як новий спосіб інвестицій. Їхня сутність полягає в тому, щоби купити номер у готелі для одержання доходу від його експлуатації (здавання в оренду), а також - для використання для власного проживання.

Із темою «Як інвестору обрати прибутковий апарт-готель» на Lviv Invest Forum виступив Євген Кудрявченко — засновник Vintage Web Production, Ukrainian Digital Community, парнер Apartel Resort.

фото: лекція Євгена Кудрявченка, Дивись.info

Що таке апарт-готель

Апарт-готель — це напівкомерційна нерухомість: апартаменти в готелі на популярному морському або гірськолижному курорті, мегаполісі, або окремий будинок в курортному комплексі.

Зазвичай така нерухомість продається з повною обробкою і меблюванням, має територію, що охороняється і додаткові об’єкти, що знаходяться в загальному користуванні всіх мешканців цього комплексу: ресторан, басейн, дитячий майданчик, паркінг, сауна, місце для барбекю, місце для занять фітнесом, тощо. Керуюча компанія комплексу забезпечує власникам повне готельне обслуговування.

Апарт-готель є дуже зручним місцем для життя під час відпочинку або при необхідності проживання у країні для ведення бізнесу.

фото: з відкритих джерел

Чим апарт-готелі приваблюють клієнтів

Клієнтів в апарт-готелях привертає поєднання можливості жити у квартирі, але з сервісом готелю. Простір в кожному номері зоновано: укомплектована ванна кімната та облаштована кухня для тривалого проживання. З готельної інфраструктури апарт-готелям дісталися рецепція з набором готельних послуг, фітнес-зал, ресторан на території, прибирання за бажанням, паркування.

Деякі апарт-готелі підходять для приймання конференцій чи делегацій, оскільки можуть запропонувати конференц-зали для зустрічей за круглим столом. В апарт-готелі можна проживати від одного дня до декількох років, а з'їхати - в будь-який момент.

Апарт-готелі напряму залежать від наповнюваності, тому їх будують в локаціях з розвиненою інфраструктурою або поблизу пам'яток, тобто в містах з великим потоком відвідувачів чи туристів.

Як інвестиції в апарт-готелі економлять час інвесторів

Модель інвестицій в апарт-готель цікавить тих, хто хоче уникнути участі в процесах орендного бізнесу, таких як ремонт, пошук мешканців або рекламування своїх послуг. Інвестор укладає договір з керуючою компанією, яка бере на себе всі завдання пов'язані з комплектацією апартаментів, пошуком орендарів та підтримкою інфраструктури. У список завдань такої компанії входить:

  • розробка маркетингових стратегій для залучення мешканців, аналіз ринку та попиту на апартаменти, розміщення та ведення профілів на онлайн-майданчиках
  • розробка сайту готелю та сторінок у соціальних мережах, просування та модерування контенту
  • обслуговування мешканців
  • комплектація апартаментів, прибирання, заміна несправного обладнання або дефектів
  • бронювання апартаментів, складання планів з заповнюваності
  • звітність про виконану роботу та отриманий прибуток перед інвесторами
  • збір зворотного зв'язку від мешканців, коригування планів та маркетингових стратегій

Керувальна компанія отримує відсоток від прибутку апарт-готелю, тому безпосередньо зацікавлена ​​в його наповнюваності. Оплата комунальних послуг може бути прописана в договорі та входити в відсоток керувальної компанії або сплачуватися окремо коштом інвестора.

Діяльність керувальної компанії також перевіряє незалежний аудитор. Якщо якість послуг компанії не відповідає очікуванням інвесторів, то тоді компанію можна замінити.

Читайте також: Про флагманський проєкт PORT Lviv Logistic Center від творців Alterra Group.

Мінуси інвестування в апарт-готелі

Апарт-готелі належать до категорії комерційної нерухомості, тому клієнти не можуть в них прописатися — згідно законодавства України це зробити можна тільки в житловому приміщенні. Однак, інвестиції в апартаменти можуть стати підставою для отримання посвідки на проживання.

Також у два рази вищими є тарифи на комунальні послуги та податок на майно.

Живучи в апартаментах інвестор не отримує прибуток від оренди, але продовжує платити за комунальні платежі та оплачує вартість готельних послуг керувальної компанії.

Як обрати апарт-готель для інвестування

Вибір об’єкта для інвестування є найвідповідальнішим етапом для інвестора. Експерти Standard One радять обирати апарт-готель за такими критеріями:

  • Локація. Він має бути в місці, де є достатньо висока концентрація людей, які будуть проживати в цьому апарт-готелі.
  • Інфраструктура. Варто пам’ятати, що апарт-готель передбачає надання сервісу й тих послуг, які не може надати звичайна квартира.
  • Управління готельним оператором. Цей чинник надає гарантії успіху, адже у оператора є досвід управління такою нерухомістю.
  • Мінікухня. Повноцінна мінікухня дає змогу здавати апартаменти у довгостроковий термін, що дуже актуально під час пандемії.
фото: з відкритих джерел

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: