Львів зупинився у хвилині мовчання на знак пошани і вдячності усім захисникам і захисницям України

rb638302-0f9d804f
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Сьогодні, 1 жовтня о 09:00 год місто завмерло у загальнонаціональній хвилині мовчання – аби вшанувати пам’ять усіх, хто віддав своє життя в боротьбі за Україну, і подякувати тим, хто продовжує боронити нашу країну від російських окупантів. Саме в цю хвилину з усіх міських храмів лунали передзвони.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

На площу біля пам’ятника Тарасові Шевченку на хвилину мовчання прийшли курсанти військових підрозділів, які функціонують у місті, а також військові капелани та духовенство, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста.

До хвилини мовчання долучився і громадський транспорт. Всі міські автобуси, трамваї та тролейбуси зупинилися на одну хвилину на найближчих зупинках. А на зовнішніх табло електротранспорту марки «Електрон» замість номера маршруту та напряму руху з'явилося гасло «Герої не вмирають!».

Також до акції долучилися і храми міста: впродовж хвилини церкви били у дзвони.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Водночас, у цей час у Сихівському районі стався технічний збій у системі оповіщення, тому з одного гучномовця було чути повідомлення про чадний газ. Тож у мешканців просять вибачення. «Оповіщення вмикається автоматично. Цього разу програма підвантажила невірний файл до одного гучномовця, тому помилкове повідомлення прозвучало лише на одній будівлі району», - пояснили у Сихівській районній адміністрації.  

Зазначимо, цього року, через реформу церковного календаря, Україна вперше відзначає нову дату Дня захисників і захисниць України та свята Покрови Пресвятої Богородиці – 1 жовтня (раніше було 14 жовтня).

Нагадаємо, українці 1 жовтня о 9 годині ранку вшановують хвилиною мовчання полеглих захисників та захисниць, а також дякують Силам оборони та усім, хто захищає державу від Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: