Львівські медики вилікували хлопчика, в якого було запалення кістки

387721370_802489075212351_4282779148283637994_n
Фото: Охматдит

У Львівській обласній клінічній лікарні «Охматдит» медики врятували 2-річну дитину, в якого травма лікті призвела до остеомієліту (запалення кістки).

Про це повідомили у «Охматдиті».

Там розповіли, що 2-річний Дем’ян травмував лікті, коли разом зі сім’єю перебував за кордоном. Саме там йому наклали гіпсову пов’язку. Однак згодом гіпс натер шкіру так, що в ділянці травми утворився гнійник м’яких тканин.

Після цього лікарі призначили лікування дитині та розкрили гіпс. Проте в хлопчика почало боліти праве плече та підвищилася температура тіла. 

Тоді батьки дитини звернулися до «Охматдиту», де в нього діагностували остеомієліт лівої плечової кістки. Згодом хірургри прооперували Дем’яна. Операційне втручання минулу успішно, тому хлопчика вже виписали з медичного закладу.

Читайте також Чого ми не знаємо про менінгіт та якими є його симптоми

Довідка

Остеомієліт – це запалення кістки, яке спричиняє певна інфекція. Найчастіше хвороба розвивається після відкритих травм, операційних ускладнень, ураження м'яких тканин та бактеріальних захворювань.

У «Охматдит» зазначили, що ознаки остеомієліту на рентгенівських знімках виникають не одразу, а лише за 2-3 тижні. Тому при не яскраво вираженій клінічній картині, без уважної оцінки всіх проявів хвороби, часто правильний діагноз встановлюється із запізненням, коли вже є значні деструктивні зміни у кістках.

Нагадаємо раніше ми повідомляли, що львівські хірурги прооперували немовля з кілограмовою пухлиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: