Головні події за добу на Львівщині

c252cafc9db85d347ddd5d9a7f4efdf422f91ce5_1676453567

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

21-річного дрогобичанина Миколу Пшеченка посмертно нагородили двома відзнаками – нагородою відповідно до Указу Президента України – «За оборону України» та відзнакою за підписом начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – «Хрест Орла».
Микола Пшеченко загинув 1 березня 2022 року після авіаційного удару по Харкову. Тоді стався обвал перекриття будівлі. Світла памʼять захиснику.

У Львівській ОВА відповідно до протокольного доручення Уряду створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів. Водночас, Львівська ОВА розширить поле зору на закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи та підпорядковані комунальні підприємства. Не омине ця процедура і районні військові адміністрації та структурні підрозділи ОВА.

У Городку провели зустріч зі сім'ями воїнів із Комарно, Городка та Великого Любеня, які зараз на передовій, та родинами захисників, які загинули на фронті. Під час спілкування з керівництвом громади, пенсійного фонду, поліції, РТЦК та управління соціального захисту рідні захисників обговорили свої проблеми та потреби й отримали консультаційну підтримку. Такі зустрічі з ініціативи Координаційного центру при Львівській ОВА регулярно проводимо у всіх районах нашої області. Нам важливо, щоб люди отримували максимум допомоги одразу на місці.

Наразі учні Гірницької гімназії Червоноградської міської ради змушені навчатись у пристосованих приміщеннях дитсадка. Але вже невдовзі вони перейдуть у відреконструйовану школу. Реконструкцію почали у 2021 році. На це скерували майже 35,5 млн грн. Які роботи зробили і який вигляд має оновлена школа.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр почав облаштовувати сучасну операційну в укритті. Вже придбали частину необхідного обладнання на понад 2 мільйони гривень. Йдеться про дефібрилятор, два приліжкових монітори пацієнта, операційний стіл. Нагадаю, це саме та операційна, на облаштування якої ми збирали кошти у травні під час благодійного мистецького аукціону «PROMIN», який проводили у Львівському національному театрі опери та балету.

У Львівській ОВА презентували проєкт Стратегії розвитку Львівської агломерації до 2027 року. Наступним кроком стане її громадське обговорення.

Учора я розповідав про Володю зі Соснівки, якому нам вдалося придбати житло. Власну домівку отримав ще один хлопець з числа дітей позбавлених батьківського піклування. Його звати Віктор. Коштом обласного та місцевого бюджетів Віктору придбали двокімнатну квартиру у Новояворівську. Загальна кошторисна вартість – майже 895 тис. грн. Працюємо над тим, щоб усі діти у нашій області, які зараз стоять у черзі на житло, отримали його.

У ліцеї імені Соломії Крушельницької у Львові відкрили малий камерний зал імені Мирослава Скорика. До слова, саме у цьому навчальному закладі Маестро починав професійне музичне життя. Дякую всім меценатам, які доклалися до того, що Львівщина має тепер ще один гарний концертний зал на 50 місць.

Під час фестивалю «Гарбуз-FEST» та благодійного осіннього ярмарку на підтримку ЗСУ Зимноводівському ЗДО «Казковий світ» вдалося зібрати 90 тис. грн. Їх спрямують на потреби наших воїнів.

У Самборі у приміщенні музею «Бойківщина» експонують проєкт «МАРІЯ» – найвідомішу у світі виставку про Голодомор в Україні. Авторка проєкту – канадська художниця українського походження Леся Марущак. Мобільний меморіальний простір складається з архівних фотографій, які передають історію та страждання мільйонів людей під час Голодомору. Цей проєкт уже демонстрували у девʼяти країнах.
Зараз триває Всеукраїнський тур проєкту «МАРІЯ». Відбувається він за фінансової підтримки Світового Конґресу Українців. Виставка у Самборі – до 13 листопада.

Нагадаємо, на Львівщині затримали винуватця смертельної ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: