У Львові готується до протезування ноги воїн, якому провели реампутацію

4
Фото: НЕЗЛАМНІ

У Львові невдовзі отримає протез ноги 26-річний захисник. Йому довелось ампутувати кінцівку після підриву на двох російських мінах.

Про це розповідають у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ.

Воїнові Андрієві Жиліну 26 років. Він родом із Донеччини. Коли росіяни вторгнулись в Україну 2014 року, він ще був підлітком. Працював водієм, а після початку повномасштабного вторгнення РФ, доєднався до тероборони. Воював на Харківщині, а згодом — Донеччині. У серпні нинішнього року отримав поранення у боях за Кліщіївку. Це біля Бахмута.

Сам Андрій згадує, що цього дня пішов у розвідку. Так, наступив та підірвався на одній ворожій міні, а коли впав, то зачепив й іншу.

Читайте також: У Львові лікують воїна, якому російський снаряд розтрощив череп

Захисник втратив частину стопи, наклав собі турнікет, але йти не міг. Тож годинами лежав посеред донецького степу. Попри все, побратимам вдалося знайти, витягти та евакуювати Андрія. На момент поступлення до лікарні Харкова турнікет на нозі бійця пробув цілих 11 годин. Тож стопу довелося ампутувати.

На подальше лікування та реабілітацію Андрія скерували до Львова, у центр НЕЗЛАМНІ. Тут захисникові провели повторну ампутацію. Через цю операцію доводиться проходити кожному другому воїнові, який втратив частину кінцівки. Бо лише реампутація дає можливість сформувати правильну куксу для встановлення сучасного функціонального протезу.

Нині захисник відновлюється після повторної ампутації та займається з фізичними терапевтами. Аби спеціалісти могли приступити до протезування, кукса пацієнта має повністю загоїтись.

Нагадуємо, в одній з лікарень Львова запрацював реабілітаційний центр для лікування поранених воїнів.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: