У Львові готується до протезування ноги воїн, якого «наздогнала» російська ракета

image-51
Фото: ЛМР

У Національному центрі НЕЗЛАМНІ, який діє у Львові, проходить реабілітацію та готується до протезування 28-річний захисник Дмитро Устименко. Він втратив ліву ногу на полі бою, через російську керовану ракету.

Про це розповідають у міській раді.

До повномасштабного вторгнення росіян воїн був айтівцем, а торік, після 24 лютого, чоловік їздив на фронт як волонтер. Відразу до війська чоловіка не взяли, згодом — потрапив до підрозділу аеророзвідки.

Спершу Дмитро виконував бойові задачі на півночі країни та Харківському напрямку. А згодом його підрозділ перекинули в – Бахмут. Взимку на його околицях Дмитро з побратимами 12 діб під цілодобовими обстрілами утримували позиції.

Дмитро отримав поранення в день, коли їх мали замінити хлопці з іншої бригади. Він відійшов лише на 10 метрів від позиції, як побачив, що просто на нього летить протитанкова керована ракета. Її польотом дистанційно керував ворожий оператор.

«Починаю тікати вправо і бачу, як снаряд змінює траєкторію, тікаю вліво – і він знову змінює траєкторію, і на останньому маневрі доганяє мене. Це ж наскільки я їх дістав, що на мене одного використали ПТУР», — розповідає захисник.

Коли Дмитро прийшов до тями та дізнався про ампутацію лівої ноги, то спершу пошкодував, що взагалі вижив.

Читайте також: В одній з лікарень Львова запрацював реабілітаційний центр для лікування поранених воїнів

До центру НЕЗЛАМНІ у Львові захисник приїхав уже на реабілітацію та протезування. Тут він займається з фізичними терапевтами, а протезисти нині корегують штучну кінцівку, аби вона ідеально пасувала Дмитру.

Нагадуємо, у Львові невдовзі отримає протез ноги 26-річний захисник. Йому довелось ампутувати кінцівку після підриву на двох російських мінах.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: