Завдяки релокації бізнесу на Львівщині зберегти 5 тисяч робочих місць

Close up of businessman hand signing contract
Фото: depositphotos.com.ua

Від початку повномасштабної війни на Львівщину релокувалися 230 підприємств.

Про повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький під час «Relocate together: майданчик допомоги для релокованих підприємств».

«230 релокованих бізнесів і 5 тисяч збережених робочих місць – такий підсумок масової релокації підприємств на Львівщину. За цими показниками наша область – перша в Україні», — розповів він 27 жовтня.

І додав, що 2024 року влада працювати з думкою про можливості для бізнесу без поділу на категорії – «релокований» та «місцевий».

Читайте також: «Кредити та три контейнери сировини», або Як підприємство з Рубіжного відроджується на Львівщині

Натомість за даними Опендатабот, від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну за програмою релокації у безпечніші регіони переїхали 840 підприємств. Найбільше — у Львівську та Закарпатську області. Це по 120 та 199 компаній відповідно. 

Програма релокації бізнесу

Урядова програма релокації підприємств реалізується Міністерством економіки спільно з обласними держадміністраціями, а також Укрзалізницею та Укрпоштою. Щоб взяти участь в програмі, необхідно зареєструватись на платформі цифрової взаємодії за цим посиланням.

Читайте також: Спочатку з Криму, а потім з - Мелітополя: про релоковане виробництво спецавтомобілів та бронескла на Львівщині

До програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Наразі релокація можлива в один з шістнадцяти регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

Релоковані підприємства на Львівщині

У межах Програми підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану для таких виробничих підприємств передбачена безповоротна фінансова допомога у розмірі 100 тисяч гривень за умови, якщо підприємство перереєструється на територію Львівщини. Також підприємство отримає додаткових 100 тисяч гривень, якщо створить не менше ніж 20 нових робочих місць під час воєнного стану на момент подачі заявки. Таким чином надається безповоротна фінансова допомога для підтримки організації фінансово-господарської діяльності (крім заробітної плати і капітальних видатків). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: