Львів'яни можуть безкоштовно дізнатися свою групу крові

image (1)
Фото ілюстративне: Pexels

У Львові 4-5 листопада у ТРЦ Victoria Gardens, що на вулиці Кульпарківська, 226А, кожен охочий може безкоштовно визначити свою групу крові. Це можна буде зробити з 14 до 17 години.

Про це ІА Дивись.info повідомили в пресслужбі ДонорUA.

Там розповіли, що попередня реєстрація не потрібна. Тому містяни можуть долучатися у режимі живої черги. Процедура займатиме лише 2-3 хвилини. Оскільки групу крові визначатимуть інноваційним методом EldonCard. Картки прості у використанні — провести процедуру може людина без медичної освіти.

Групи крові визначатимуть сертифіковані інструктори проєкту «Моя група крові», який реалізується платформою ДонорUA спільно з Eldon Biologicals та Operation SafeDrop. 

Детальніше про проєкт «Моя група крові»

Проєкт «Моя група крові» запустили платформи ДонорUA спільно з Eldon Biologicals та Operation SafeDrop.

При визначенні груп крові учасникам проєкту пропонують зареєструватися на ДонорUA, аби отримувати сповіщення, коли буде потрібна саме їхня кров, та здавати її зручно й системно. Наразі кількість регулярних донорів в Україні приблизно втричі менша за мінімально необхідну, і «Моя група крові» зможе залучити понад 20 000 нових донорів.

За словами організаторів, під час реалізації проєкту передбачені також:

  • навчання бойових медиків роботі з EldonCard та забезпечення їх необхідною кількістю тест-систем;
  • навчання з трансфузійної допомоги для бойових медиків;
  • підтримка транспортування донорської крові для фронту.

Таким чином, проєкт «Моя група крові» підвищить стійкість системи охорони здоров'я України під час та після війни у лікуванні бойових поранень та будь-яких важких травм.

Довідка

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 140 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Operation SafeDrop — проєкт благодійного фонду MAD Foundation, спрямований на підтримку України та українців. Ініціатива охоплює такі напрямки як евакуація цивільного населення, гуманітарна допомога, допомога громадам у будівництві укриттів, відновлення критичної інфраструктури після війни, а також безкоштовне визначення груп крові по всій Україні.

Eldon Biologicals — датський виробник тест-карток для визначення групи крові EldonCard. Система тестування базується на використанні спеціальних рецептур відібраних моноклональних антитіл. Тести EldonCard мають сертифікат ISO і CE-маркування CE в ЄС, схвалені FDA у США та зареєстровані у відповідних органах у ряді інших країн.

Читайте також Що варто знати про гепатит А, спалах якого зафіксували на Вінничинні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: