У Львові відбудеться міжнародний мандрівний фестиваль кіно про права людини

У Львові протягом 10-17 листопада проходитиме мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це повідомили організатори фестивалю, як передає пресслужба Львіської міської ради.

Там розповіди, що події фестивалю відбуватимуться у Lviv Film Centr та Мистецькій бібліотеці у Львові. Крім того, заплановані спеціалізовані покази для учнів ліцею №38 та онлайн-зустріч для співробітників ДУ «Центр пробації».

Зокрема регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA у Львові Ніна Хома зазначила, що центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього» — це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. За її слова, це розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань.

«Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста та селища, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Це розмова про те, як очистити наші води й землі від забруднень і мін, які нам у великій кількості залишають окупанти. Ми будемо говорити про все це під час фестивалю і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — розповіла Ніна Хома.

Підкреслимо, що вхід на події фестивалю вільний. Програму можна переглянути за посиланням тут.

Довідка

Ювілейний 20-й мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA подорожує країною. Зокрема він розпочався у жовтні й триватиме по грудень. Стартував він у Полтаві й побуває у 22 областях України.

Відбувається фестиваль за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні.

Читайте також Що подивитися на вихідних: десять фільмів з осінньою атмосферою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: