У Львові побудують кампус для вимушених переселенців за майже 20 млн євро

IMG_0221
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

Восьмого листопада у Львівській міській раді підписали договір з компанією-підрядником, яка збудує перший кампус для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він стане першим в Україні повністю інклюзивним соціальним житлом.

Про це повідомили у міській раді.

Житло для ВПО - деталі

Ідеться про комплекс із восьми житлових будинків заввишки у 5-7 поверхів будуть розташовані на двох земельних ділянках. Загальна площа ділянок – 20 тисяч квадратних метрів, з них більше половини – площа квартир. Зведуть їх на вулиці Миколайчука у Львові. Тут зможуть проживати близько 700 осіб. На будівництво житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів у межах проєкту «Житло для ВПО і відновлення звільнених міст України.

Зі свого боку місто прокладає комунікації: водо- і теплопостачання та електромережі, будує та облаштовує бомбосховище і забезпечує благоустрій прибудинкової території.

У тендері на зведення соціального житла взяли участь 23 компанії серед них турецькі, естонські та фінські бізнеси. 6 жовтня 2023 року тендерний комітет визначив ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд» генпідрядником для спорудження першого будинку соціального кампусу.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, від сьогодні також розпочинає роботу додатковий моніторинговий комітет, в який входять представники усіх депутатських фракцій Львівської міської ради. Він контролюватиме зведення кампусу.

Нагадуємо, у Дрогобичі спорудили модульний будинок для ВПО за 24 млн грн.

ВПО на Львівщині

Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого 2022 року, повідомляла місцева влада.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: