У Львові демонтували ще два радянські символи

photo20231116091851-bef89de0
Фото: Львівська міська рада

З будівель у Львові демонтували два об'єкти радянського періоду. Ідеться про інформаційну таблицю на вулиці Каліча Гора, 6 та пам’ятний знак, встановлений на фасаді будинку на проспекті Т. Шевченка, №36.

Про це повідомили у міській раді в четвер, 16 листопада.

Барельєф на пр. Шевченка встановили на честь учасників революційного виступу львівського пролетаріату у квітні 1936 року на місці, де під час демонстрації був смертельно поранений один з учасників Владислав Козак. 

Таблиця на фасаді будинку на вул. Каліча Гора інформувала про те, що з 1946 до 1992 року ця вулиця була названа на честь Владислава Козака.

Ці об'єти передадуть до Музею тоталітарних режимів «Територія терору».

Нагадуємо, наприкінці жовтня з меморіального комплексу «Пагорб Слави» демонтували радянський напис, а нещодавно, у листопаді, три радянські скульптури. Ці елементи також передали до музею.

Декомунізація на Львівщині

Зі слів очільника робочої групи та першого заступника начальника військової адміністрації регіону Андрія Годика, від початку року в області вже знесли понад 260 радянських монументів. А залишилось ще менш ніж пів сотні.

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.


До того ж, в межах проєкту «Декомунізація Львова» ІА Дивись.info розповідає містянам про видатних українців та історичні явища, на чию честь перейменували вулиці, що колись носили «радянські назви». Про це детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: