Понад 13 тисяч балконів у Львові є аварійними, — міськрада

IMG_3188-696x464-1
Ілюстративне фото, архів Дивись.info

У Львові після нещасного випадку обстежили балкони у всіх будинках та виявили більш ніж 13 тисяч таких, які перебувають в незадовільному стані. Нинішнього року хочуть відремонтувати 69 загальних балконів, а також 8 — загального користування.

Про це повідомила Ірина Маруняк, яка є заступницею мера з питань житлово-комунального господарства.

«Ми провели обстеження усіх балконів у Львові і виявили, що в незадовільному стані є 9270 індивідуальних балконів і 4201 балкон загального користування», — уточнила вона.

Посадовиця каже, шо місті діє програма співфінансування ремонту балконів: 80% коштів платить місто, а 20% — мешканці.

З бюджету на цей рік виділено 10 млн 300 тис. грн для її реалізації.

Як скористатись:

  • необхідно подати заяву, експертний висновок, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт в районну адміністрацію чи через ЦНАП.
  • Тоді районна адміністрація опрацює це звернення і опісля укладе угоду з відповідною фірмою, яка може проводити ці роботи. Угоди публікуються на Prozorro.

Як повідомили у Шевченківський районній адміністрації, завдяки цій Програмі підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ вдалося відновити 2 балкони, а також ще 8 балконів — у роботі.

Нині мешканці вже посади 188 заявок на відновлення балконів.

Перевірка балконів у Львові

13 серпня у Львові на на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон на четвертому поверсі. На ньому перебував 43-літній чоловік. Він отримав несумісні з життям травми. Після цього у мерії заявили про перевірки всіх таких об'єктів.

За результатами,обстеження понад 25 тисяч балконів, в незадовільному стані визнали щонайменше 2772. Також перевірили 3091 балкон загального користування, з яких 1872 визнали такими, що потребують ремонту.

Згодом міський виконком проголосував за запуск програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів майна, наприклад, балконів. Тож, якщо городянам, котрі мешкають у будинках, які не є пам'ятками архітектури, бракує грошей на відновлення, їх може виділити місто. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: