Львівські хірурги прооперували немовля з пахвинною грижею

немовля
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Хлопчик народився з малою вагою, крім того лікарі помітили внизу його живота випинання, яке не вправлялося. Тоді в дитини виявили двосторонню пахвинну грижу.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичною центрі.

Там розповіли, що Ярославчику став одним з  наймолодших пацієнтів лікарні,  якому прооперували пахвинну грижу. Таку патологію у нього діагностували майже одразу після народження.

«У хлопчика виявили пахвинну грижу великих розмірів, був ризик її защемлення. Перед операцією ми запідозрили, що грижа - двостороння. Під час лапароскопічної корекції діагноз двосторонньої пахвинної грижі підтвердився. Тому одразу скорегували патологію й з іншого боку. У цьому власне і є одна із переваг лапароскопічного методу», - розповів дитячий хірург Андрій Кузик.

У медичному закладі зазначили, що операцію ускладнював ранній вік дитини і мала вага. Проте хірурги Центру мають великий досвід хірургічного лікування гриж. Операція у немовляти пройшло успішно.

Читайте також «Про всяк випадок» не вийде, або Чи всім потрібні вітаміни

Як виявити наявність грижі у дитини?

У медичному закладі розповіли, що основною ознакою є випинання у паховій ділянці у вигляді горіха, часом навіть до розмірів курячого яйця. У дітей раннього віку це добре виражено під час плачу, коли тиск в черевній порожнині збільшується і випинання збільшується у розмірі, а потім ховається.

Лікарі зазначають, що утвір неможливо самостійно вправити, а неспокій дитини не минає, слід думати про защемлення грижі. У такому випадку потрібна негайна консультація дитячого хірурга.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові лікарі виконали рідкісну операцію дівчині з онкологією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: