До Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вперше увійшла Україна

юнеско-670x447
Фото: The Kiev Times

У середу, 22 листопада, в Парижі відбулася сесія Генеральної асамблеї країн-учасниць Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини. Під час зібрання Україну вперше обрали до складу Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Зокрема т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зазначив, що це історична для України подія та важливий крок в розвитку та захисті культурної та природної спадщини України. За його словами, зараз важливіше, ніж будь-коли об’єднатися для захисту української культурної спадщини.

Так, обрання України до Комітету всесвітньої спадщини відкриває нові можливості для активної участі у реалізації Конвенції, зокрема, приймати рішення щодо використання Фонду всесвітньої спадщини та включення об’єктів до Списку всесвітньої спадщини та Списку всесвітньої спадщини під загрозою.

Читайте також Чи можливо уявити нашу боротьбу без культури, — письменник Анатолій Дністровий

Довідка

У 1988 році Україною була ратифікована Конвенція про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини сприяє ефективній охороні та збереженню культурної і природної спадщини на території нашої країни.

А у липні 2022 року Україна представила свою кандидатуру на вибори до складу Комітету Всесвітньої спадщини на період 2023-2027 років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Львівський університет планує повернути мозаїку, закриту мінватою під час ремонту напередодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: