Львівські лікарі врятували ногу чоловікові від ампутації 

405508079_671866051750481_2391863191732232474_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Лікарні Святого Пантелеймона у Львові медики виконали рідкісну операцію та врятували ногу пацієнтові від ампутації. У чоловіка було патологічне розширення судин.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що одного разу 59-річний Олег Гнатинський відчув судоми в нозі, через яку не міг нормально пересуватися, бо кінцівка - просто закам’яніла. За словами чоловіка, міг відчувати судоми й раніше, але тоді вони швидко відпускали.

Згодом він пішов до лікарні. Там йому за допомогою УЗД-обстеження  діагностували  порушення кровотоку в артеріях ноги. Крім того, КТ-дослідження виявило в нозі чоловіка аневризм (патологічне розширення судин). 

«До того ж аневризми було відразу дві: стегнової та підколінної артерій з тромбуванням. Обидва розширення становили в діаметрі по 2,5 см, що втричі перевищує допустиму норму. Наші спеціалісти діагностують пацієнтові аневризматичну хворобу: слабкість і схильність до розширення стінок судин. А також - стан гострої ішемії. Через тромбоз підколінної артерії кровопостачання в нозі настільки погіршилось, що загрожувало ампутацією», - розповіли в Першому медичному об’єднанні Львова.

Читайте також Інсульт: що це таке та перші ознаки

Однак львівські лікар змогли зберегти кінцівку чоловікові. Вони провели рідкісне хірургічне втручання та прооперували одночасно обидві аневризми.

«В більшості випадків розширення видаляють почергово - в кілька втручань. Утім, через гостру ішемію у пацієнта все необхідно було робити одномоментно. Під час операції хірурги спершу видалили аневризму стегнової артерії та встановили штучний протез. Наступним кроком було видалення тромбів з незміного сегменту підколінної артерії. Потім лікарі, аби відновити кровопостачання кінцівки, виконали аутовенозне стегново-підколінне шунтування», - зазначили в медичному закладі.

Таке операційне втручання тривало майже 4 години. Однак минуло успішно.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що львівські хірурги прооперували 6-річного пацієнта із рідкісною патологією нирок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: