У Львові е-квиток вже запрацював на десяти маршрутах

трамвай
фото ілюстративне, архів ІА Дивись.info

У Львові вже на десяти маршрутах можна скористатись функцією оплати за кількох пасажирів чи багаж однією банківською карткою чи пристроєм з функцією NFC.

Про це повідомили у комунальному підприємстві «Львівавтодор» у вівторок, 28 листопада.

Про які маршрути йдеться?

Така функцію вже доступна на автобусах: №1А, 3А, 5А, 10, 11, 39, 58, 59, 61, 62.

Вже з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати у всьому громадському транспорті, така оплата, в тому числі і карткою ЛеоКарт, буде можлива на усіх міських маршрутах.

Одночасно пасажир може оплатити свою поїздку та максимум — три додаткові. Вартість оплати як за кожного з пасажирів, так і за багаж складає 15 грн.

Алгоритм

Щоб оплатити однією карткою за кількох пасажирів чи за багаж, потрібно:

  • на екрані валідатора обрати опцію «додати квитки»:
  • оплата поїздки власника картки підтягується автоматично;
  • натиснути на кнопку «попутники» та додати необхідну кількість попутників;
  • натиснути на кнопку «багаж» та додати багаж;
  • вибрати опцію «оплатити»;
  • прикласти до валідатора картку чи NFC – пристрій.
Відео - Електронний квиток Леокарт

Крім того, оплатити за свого попутника чи за багаж може і власник персоналізованої ЛеоКарт – пільгової чи учнівської. Зараз це можна зробити на тестових маршрутах.

«Для учнів чи пільговиків проїзд з ЛеоКарт – безкоштовний. Однак, ці персоналізовані картки, як і загальні ЛеоКарт, теж можна поповнювати і використовувати їх при оплаті за попутників  чи за багаж», — пояснили у ЛКП.

Е-квиток у Львові

У Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія — але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

З дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Важливо: контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Загальні транспортні картки ЛеоКарт станом 28 листопада можна придбати та поповнити їх баланс у 50 пунктах на основних зупинках громадського транспорту.

Йдеться про 40 кіосків «Інтерпрес» та 10 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами. Мережа пунктів продажу/поповнення транспортних карток розширюватиметься і надалі. Переглядати актуальні локації можна тут. Також функція поповнення карток доступна і у 555 терміналах EasyPay. Крім того, поповнити баланс транспортних карток можна і онлайн — через застосунок та сайт EasyPay.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: