У Львівському органному залі покажуть виставку картин маріупольських художників

1 грудня відбудеться відкриття виставки Додому» у галереї Львівського органного залу.

Про це повідомили в Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що темою нової виставки є «Маріуполь чекає повернення додому». Вона відбудеться у межах проєкту «Культурна деокупація Маріуполя» і організовується спільно з центром «ЯМаріуполь.Львів» та Маріупольською художньою школою імені Архипа Куїнджі.

Зокрема на виставці можна побачити роботи учнів Маріупольської художньої школи імені Архипа Куїнджі, які вдалося частково релокувати до Львова з початку повномасштабної війни. Крім того, тут також експонують картини дорослих маріупольців, які є учасниками арттерапевтичної групи. Вони розпочала свою роботу саме у Львівському органному залі влітку 2022 року.

Кураторка виставки – Оксана Пехотська-Гнатишин, керівниця художньої школи Архипа Куїнджі та відома художниця.

«Живопис та музика – два крила, що витягують з депресії та дають сили на життя і боротьбу. У картинах маріупольців, написаних в Органному, сплелися гіркота втрат і віра в майбутнє, біль від пережитого та вдячність ЗСУ, спогади про чарівне місто біля моря та надія на те, що воно скоро знову замайорить синьо-жовтими кольорами», – зазначають організатори.

Вхід на відкриття виставки – вільний. В інші дні – за вартістю вхідного квитка в Галерею органного залу.

Подивитися на виставку можна буде до 4 січня 2024 року.

Нагадаємо, що «Додому» – це вже друга виставка Маріупольської художньої школи. Перша відбулася у Палаці культури імені Гната Хоткевича під назвою «Мрії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: