У Львові відбудеться фестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат»

 З 6 по 9 грудня у Львові відбудеться третій мініфестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат». Його організовують за підсумками IX Конкурсу пʼєс «ДРАМА.UA» 2023.

Про це ІА Дивись.info повідомили в театрі Лесі Українки.

Там розповіли, що на мініфестивалі будуть представлені 4 пʼєси, переможці IX Конкурсу пʼєс «ДРАМА.UA» 2023. Вони написані у перший рік повномасштабного вторгнення. Всі п'єси у якийсь спосіб говорять про дім, втрачений чи здобутий. 

«Під час проведення Конкурсу п’єс “Драма.UA” у 2023 р. ми отримали велику кількість важливих і сильних драматургічних текстів, які допомагають рефлексувати та фіксувати ту воєнну реальність, в якій ми живемо зараз. А завдяки кооперації з Театром Лесі Українки та за підтримки Фундації ЗМІН, ці тексти втіляться на сцені та в аудіопросторі. Хочеться вірити, що ми робимо свій маленький вклад в осмислення наших спільних травм, аби лікувати їх разом і мати сили відбудовувати нашу країну теж разом», – розповідає Вікторія Швидко, виконавча директорка ГО Мистецька майстерня «Драбина».

В театрі зазначають, що всі пʼєси будуть записані в аудіоформаті для Аудіосцени Театру Лесі, відтак твори сучасної драматургія завжди будуть у доступі для прослуховування на всіх популярних платформах Spotify, Apple Podcasts, YouTube та Google Podcasts.

У межах фестивалю буде проводитися збір на потреби волонтерської команди «Понеділковий госпіталь», учасники та учасниці якої відвідують військові госпіталі і підтримують поранених бійців. Ціль – зібрати 12 000 грн. Долучитися до збору можна задонативши на вході.
Фестиваль відбуватиметься у приміщенні Театру Лесі Українки.

Програма фестивалю

Фото: театр Лесі

Нагадаємо, раніше ми розповіли, що які вистави можна подивитися в львівських театрах з 28 листопада по 3 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: