3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

11834_724x0_803

Міжнародний день людей з інвалідністю, який відзначається щорічно 3 грудня, є важливою датою, спрямованою на підтримку прав людей з інвалідністю та підвищення усвідомленості суспільства щодо їхніх потреб та можливостей.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямоване на привернення уваги до проблем цієї категорії населення, захист їх гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища таких людей в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Редакція ІА Дивись.info, у межах спецпроекту, розбиралася в проблемах доступності Львова та області для людей із маломобільних груп населення.

У першому випуску ІА Дивись.info навідалась до Наталії Кушнір, яка мешкає за Львовом і пересувається на кріслі колісному. Наталія працює графічним дизайнером. Навчання закінчила десять років тому. Пригадує – це було неабияким викликом. У жінки – СМА (рідкісне нервово-м'язове захворювання, що призводить до атрофії м'язів). Вона мешкає в Наварії, що за 10 км від Львова. Каже, щодня вихід з дому перетворюється буквально на смугу перешкод.

Зокрема, пані Ольга, яка хворіє на ДЦП, спільно з ІА Дивись.info перевіряла, наскільки доступним є простір у Сихівському районі Львова. Жінка, яка виховує сина Артема, невдовзі вона готується стати мамою вдруге. Каже, що проблем із пересуванням у районі є вдосталь, зважаючи на її ситуацію зокрема.

Павло Козак володіє спеціальною технікою переміщення на кріслі колісному та навіть самостійно кермує автомобілем. Разом із ним ІА Дивись.info розбиралася в проблемах доступності міста, а саме території біля лікарні Святого Пантелеймона.

Надія з Ужгорода є членкинею збірної України з фехтування на візках та представляє країну на міжнародних змаганнях. У Львові жінка буває часто і тут, серед усіх занять, перевіряє, наскільки простір є доступним для людей з інвалідністю.

Спільно з ІА Дивись.info Надія перевіряла, наскільки територія біля Залізничного вокзалу є пристосованою для людей, які пересуваються на кріслах колісних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: