ІТ-послуги складають найбільший відсоток українського експорту — 41,5%. 

Naukovo-doslidnytska-robota-studentiv
Фото: відкриті джерела

Навіть при повній масштабній війні, ІТ залишається одним із основних каталізаторів економічного розвитку України.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Прогнозований обсяг експорту в 2023 році становитиме $7 мільярдів. Кількість українських IT-фахівців зростає. На 2023 рік вже маємо понад 307 тисяч спеціалістів, що на майже 8% більше, ніж у попередньому році. Середня заробітна плата в галузі ІТ становить $2 630, що на $270 вище, ніж у 2022 році. Найбільше фахівців припадає на вікову категорію від 26 до 35 років, при цьому третина з них — жінки», написав він у телеграмі.

Детальніше про український IT сектор можна дізнатися у дослідженні, яке доступне за посиланням.

За словами Федорова Україна має стати найбільшим ІТ-хабом Європи та визначати тенденції у розвитку цифрової економіки: «Наша мета — збільшити внесок ІТ у ВВП країни до 10%»

Дані на основі дослідження IT Research Ukraine 2023: Адаптивність та стійкість під час війни проведено Львівським ІТ Кластером у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Збір та аналіз основних даних у соціологічній частині здійснила Дослідницька агенція Fama.

Нагадуємо, згідно з дослідженням Міністерства цифрової трансформації, для 91,2% українців доступ до Інтернету є так само важливим, як і доступ до їжі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: