Як розвивалась нерухомість у Львові: підсумки року

Rental company employee is discussing the details before the cus
Фото ілюстративне: depositphotos.com.ua.

У Львові впродовж теперішнього року незважаючи на всі труднощі нерухомість розвивалась. Найпомітніше підскочили ціни.

Колонка львівської ріелторки Оксани Савули

Підсумки — вартість житла

Вартість квартир у новобудовах в середньому зросла на 20%. На вторинному ринку в межах 15- 17%.

Це свідчить про те, що Львів продовжує залишатись актуальним містом в плані інвестицій в нерухомість, а також комфортним містом для життя.

Якщо порівнювати ціни по Україні, то дорожчими цінами на нерухомість може конкурувати лише Київ. Друге ж місце посідає Львів.

Якщо говорити про оренду, то ціна однокімнатної квартири в новобудовах стартує від 450$ за місяць. В старому фонді можна орендувати від 10 тис. грн.

Щодо купівлі нерухомості, найбільш «ходовими» залишаються однокімнатні квартири. А ціна становить від 6-8 тис. доларів. На початку року вартість була нижчою.

Інвестиції в нерухомість

Якщо говорити про нові проєкти для інвестування у Львові наприкінці року, то не можу сказати, що є великий вибір. Проте впевнено додам, що на хороші проєкти попит досить високий, особливо це стосується однокімнатних квартир.

Читайте також: Інвестиції в нерухомість у Львові: переваги та недоліки

Їх зазвичай купують, аби перепродати чи здавати в оренду.

Наступного, 2024 року, очікується доволі багато нових проєктів від львівських забудовників і не тільки. Львів активно розбудовується, стає сучаснішим, дещо урбаністичним.

Якщо ви цілий рік думали над тим, чи варто вкладати свої кошти в нерухомість, то рекомендую не чекати, адже ціни тільки зростатимуть.

Будівництво у Львові

Якщо аналізували потужності будівництва нинішнього року, то вони скоротились, порівняно із довоєнним періодом.

Це зумовлено тим, що зараз складно укомплектувати будівельні бригади працівниками, а це переважно чоловіча робота. Як ми знаємо, більшість чоловіків зараз захищає нашу країну від російських окупантів. Зважаючи на це, я часто наголошую всім своїм клієнтам, які купують житло в новобудовах, ставитись з розумінням до протермінування забудовниками своїх обʼєктів.

Особисто від себе хочу додати: вірте в нерухомість України. Це потужний потенціал для інвестування, який особливо набере високої цінності після закінчення війни.

Нагадуємо, по всій Україні у статусі продажу є майже півтори тисячі ЖК. 70% з них розташовані у шести регіонах — київському, львівському, одеському, івано-франківському та тернопільському. За кількістю розпочатих після повномасштабного вторгнення будівельних проєктів, а також цінами за квадратний метр, лідирує Львівщина.


Матеріали у рубриці «Погляди» є відображенням виключно точки зору автора, яка може бути як об'єктивною, так і суб'єктивною. Редакція може не поділяти думок і поглядів, викладених тут та не несе відповідальності за достовірність й тлумачення викладеної інформації, натомість виступає виключно платформою для розміщення матеріалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: