Повноцінно працюватимуть контролери: у Львові повністю відновили безготівкову оплату в транспорті

Леокарт
Фото ілюстративне: автор: Роман Балук

У Львові через збій у роботі «Київстар» виникли труднощі з безготівковою оплатою у міському транспорті. Однак станом на четвер, 21 грудня, систему повністю відновили.

Про це повідомили в департаменті мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

Там розповіли, що відтепер львів'яни знову можуть розраховуватися за проїзд в громадському транспорті усіма доступними способами: карткою ЛеоКарт, і банківськими картками чи гаджетами з підтримкою NFC.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило зазначив, що з п’ятниці, 22 грудня, після десятиденної перерви на всіх маршрутах знову повноцінно запрацюють контролери. Тому пасажирів просять бути відповідальними та оплачувати/валідувати проїзд в транспорті, щоб не отримати штрафу, який складає 300 грн.

Він також додав, якщо ж у якомусь з транспортних засобів виникатимуть труднощі при здійсненні безготівкової оплати, прохання звертатися на Гарячу лінію за номером 15-80. «Також просимо вже зараз інформувати про випадки, якщо при готівковій оплаті водій не видає квиток, або видає квиток старого зразка», - повідомив Олег Забарило.

Читайте також Де у Львові придбати ЛеоКарт і як його поповнювати

Як правильно безготівково розплатитись за поїздку

Пасажиру необхідно прикласти банківську картку, пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay чи ЛеоКарт до валідатора у салоні та зачекати одинарного звукового сигналу і зеленої відмітки на валідаторі. Це означає, що вашу оплату — зараховано. При такому методі оплати пасажирові не видається паперовий квиток.

Водночас пасажир зможе оплатити за проїзд готівкою, але буде зобов'язаний отримати у водія разовий паперовий квиток. На квитку буде QR-код з інформацією про номер маршруту, день та час купівлі квитка. Квиток обов’язково треба зберігати до кінця поїздки.

Збій в «Київстар»: що відомо

Нагадаємо, що в понеділок, 12 грудня, стався масштабний збій в роботі оператора «Київстар». Внаслідок цього сайт компанії був тимчасово недоступний, а користувачі не могли скористатись послугами зв'язку та мобільним інтернетом.

15 грудня «Київстар» заявив про відновлення більшості базових станцій мобільного зв'язку. А 16 грудня в компанії повідомили, що фахівці включили доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній Україні території. Послуга працює в усіх стандартах зв`язку, в тому числі 4G.

Крім того, внаслідок роботі мобільного оператора «Київстар», у Львові виникли тимчасові труднощі з безготівковою оплатою у міському транспорті. Тому SIM-картки цього мобільного оператора замінили на інші, аби система запрацювала належним чином. До того ж, 12 грудня і до сьогодні включно контролери не виписують штрафів пасажирам, а проводять роз’яснювальну роботу та допомагають здійснити оплату за проїзд.

Президент компанії Олександр Комаров в ефірі національного телемарафону розповів, що російські хакери зламали захист «Київстар» через обліковий запис одного зі співробітників. Загалом від початку вторгнення компанія відбила близько 500 кібератак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: