На місці ракетного удару у Львові є доступним виїзний ЦНАП для постраждалих

414917313_697516109140593_5472608272240251884_n
Наслідки ракетного удару по Львову. Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

У Львові в ліцеї «Сихівський» вул. Г.Хоткевича, 48) для постраждалих внаслідок російського ракетного обстрілу запрацював виїзний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Сьогодні він буде доступним до 18:00 год.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Директора департаменту гуманітарної політики, в.о. керівника департаменту адміністративних послуг Валентина Бартошик зазначила, що на місці працюють комунальні та соціальні служби, волонтери, які допомагають з інформуванням та підтримкою.

Виїзний ЦНАП працюватиме також у суботу, 30 грудня з - 10:00 до 17:00, та в неділю, 31 грудня, - з 10:00 до 15:00. Про графік його роботи цій локації з 1 січня, повідомлять додатково.

Відео Андрія Андруха для Львівської міської ради:

Крім того, в Управлінні культури Львова повідомили, що мешканці будинків, які постраждали можуть прийти погрітися, попити чаю, кави та зарядити телефони в Центрі Довженка, що на проспекті Червоної Калини, 81, можна прийти погрітися, попити чаю, кави та зарядити телефони.

А також кожен охочий може отримати психологічну допомогу в Центрі «Разом з тобою», який знаходиться на першому поверсі.

Атака РФ по Львову 29 грудня

Нагадаємо, що вночі та вранці 29 грудня РФ завдала масового удару по об’єктах критичної інфраструктури, промислових та військових об’єкти України в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі й інших містах.

Як повідомили у повітряних силах ЗСУ, усього росіяни випустили по Україні 158 повітряних цілей, зокрема: «кинджали», С-300, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, Х-101/Х-505. Внаслідок цього, є загиблі та постраждалі.

Зокрема у Львові близько 4:42 год пролунали вибухи, в області та місті спрацювала протиповітряна оборона. Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про два влучання дронами в межах міста.

Вранці на Львів були запущені крилаті ракети. Пролунали приблизно чотири гучні вибухи. За інформацією голови ЛОВА Максима Козицького, ракета влучила в житловий будинок, є постраждалі. Внаслідок падіння уламків виникла пожежа в одному з міських ліцеїв.

 У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області розповіли, що станом на 13:00 год внаслідок ворожої атаки травмовано 24 людини та один чоловік загинув. Ним виявився Майстер спорту України Віктор Кобзистий. Водночас рятувальники із пошкодженого будинку змогли вивести 5 людей. Також в ДСНС зазначили, що вибуховою хвилею пошкоджено будинки та автомобілі.

Згодом стало відомо, що найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Так, вже відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: