За рік львівські лікарі провели 128 трансплантацій органів

6
Фото ілюстративне: пресслужбі ЛМР

За 2023 рік у Львові хірурги Першого медичного об’єднання виконали 128 трансплантацій органів, зокрема лікарі пересадили серця, печінки та нирки, легені. Деякі операції провели вперше в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що загалом медики пересадили 12 сердець, 95 нирок, 17 печінок, 2 легень. Вперше в Україні вони здійснили комплексну пересадку органів - підшлункова залоза та нирки, а також - комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Читайте також У Львові вперше в Україні застосували для пересадки печінки апарат, який подовжує час перебування органу поза тілом

Більшість трансплантацій львівські медики проводили спільно з фахівцями лікарні «Феофанія», Інституту серця МОЗ України та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова НАМН України.

«Горді ділитись тим, що за цей рік в нашому Центрі проведено 15 успішних трансплантацій нирок діткам, наймолодшому пацієнту виповнилось лише 7 рочків», - зазначили у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Підкреслимо, що за три роки у Першому медичному об’єднанні Львова пересадили 301 донорський орган.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові бракує донорської крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: