Головні події за добу на Львівщині

photo_2024-01-06_11-41-53
Фото: Телеграм Козицького

Через зліт МіГ-31К на Львівщині о 09:24 розпочалася повітряна тривога. Повітряні сили ЗС України зафіксували загрозу удару «кинджалами». Об 11:31 небезпека минула.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Сьогодні Львівщина прощається з чотирма захисниками. Це Василь Шулак, Дмитро Шатохін, Руслан Шурпик та Андрій Щербак. Усі вони загинули обороняючи нашу державу.

Юнаку із Кам'янка-Бузької громади, який зростав без батьків, передали ключі від власної оселі. Кошти на придбання квартири виділили з обласного та місцевого бюджетів. Її вартість – понад 400 тис. грн.

Люди, які перебувають за кордоном, зможуть здати зразки своїх ДНК, щоб розшукати близьких, які зникли безвісти на території України.

Понад 67 тис. людей отримали допомогу в офісах Координаційний центр при ЛОВА у 2023 році. Близько 4 тис. з них скористалися юридичними консультаціями; понад 7 тис. – отримали фінансову допомогу; більше ніж 19 тис. – психологічну підтримку та понад 24 тис. людей – гуманітарну допомогу.

Запрацювало нове поліклінічне відділення Кам’янка-Бузької центральної лікарні. Жителі навколишніх громад відтепер отримуватимуть основні медичні послуги в комфортних умовах.

У грудні Бориславська громада отримала 24 інтерактивні дошки в комплекті з проєкторами. Їх директор товариства «Вістка миру» Роман Буняк привіз із Німеччини. Вчора інвентар передали п’ятьом садочкам – призерам других та третіх місць у конкурсі STEAM-проєктів й усім школам громади. По 2 дошки отримали Бориславський ліцей і заклади загальної середньої освіти № 1, 3, 4, 5 та 7. Решта навчальних закладів матимуть по одному смартборду.

Молодь села Прилбичі наколядувала на потреби ЗСУ близько 100 тис. грн. Усі кошти вже передали волонтерам.

Понад 10 тис. грн для війська завдяки коляді зібрала також молодь села Горпин Жовтанецької громади.

Продовжує підтримувати наших захисників і Добротвірська громада. Спільними зусиллями селищної ради, закладів освіти і місцевих жителів для воїнів впродовж різдвяно-новорічних свят зібрали партію провізії. Це продукти та засоби гігієни. Допомогу вже відправили на передову. Дякую жителям громади та отцю-капелану Борисові Гороховському зокрема за добру ініціативу.

Нагадаємо, на Львівщині відкрили притулок для жінок, які постраждали від сімейного насильства

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: