У центрі Львова відбулось загальноміське освячення води

111
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 6 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові відбувся Чин освячення води.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Цьогоріч загальноміське освячення води очолив настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, голова Місії «Центр військового капеланства» ЛАУГКЦ о. Тарас Михальчук у співслужінні з військовими капеланами інших християнських конфесій.

 «Люди мають мати таку традицію – воду потрібно зберігати цілий рік до наступного Водохреща, щоб Боже Благословення зберігало їхню домівку і їхнє життя. Не важливо, яку кількість води ми споживаємо, важливо, з якою вірою!», – зазначив військовий капелан, отець Андрій Сіданич.

Упродовж дня львів’яни  можуть набрати освячену воду для своєї домівки. На площі встановлений резервуар, об’ємом 1500 літрів.

Читайте також: Водохреще 2024: історія, традиції та заборони

"Пам’ятаймо, що Богоявлення – це особливий день, коли ми дякуємо Богові за те, що Він завжди залишається з нами. Це свято показує, що Бог приходить і віддає себе в повноті, показуючи всю Пресвяту Трійцю: Бога Отця, Сина і Святого Духа. Тому пам’ятаймо також, що ця традиція занурюватися у воду – не наша, бо вода має очищати нас, найперше, зсередини, тому ми повинні її споживати. Прибігаймо до цієї цілющої води з особливою вірою в Бога і за нашу Україну, за наше військо», - зазначив отець Андрій Сіданич.

Після освячення води, капелани поблагословили та окропили усіх людей, які прийшли на площу Ринок.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: