За минулий рік у Львові в 1237 місцях біля пішохідних переходів понизили бордюри

перехід
Фото ілюстративне, пішохідний перехід: з відкритих джерел

Протягом 2023 року у Львові найбільше понижень бордюрів у місцях примикання тротуару і дороги біля пішохідних переходів виконали в Шевченківському районі.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що усього за минулий рік провели 1237 таких понижень. Зокрема, у департаменті житлового господарства та інфраструктури міськради зазначили, що такі роботи зараз є дуже актуальними, оскільки через війну кількість людей, які потребують доступності та інклюзивності на вулицях міста постійно зростає.

«Відтак на замовлення районних адміністрацій у кожному районі міста ми проводимо такі пониження бордюрів та ознаковуємо їх тактильною плиткою», – розповіли у департаменті.

Також долали, що минулого року у Львові облаштували 20 пандусів до житлових будинків і 11 підйомників. Крім того, до кінця січня цього року планують завершити роботи з облаштування ще трьох підйомників.

Довідка

У 2014 року, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні вимоги та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах у Львові, з метою забезпечення комплексного та якісного впровадження елементів доступності на пішохідних переходах для осіб з інвалідністю і маломобільних груп населення.

Рішення виконавчого комітету визначило основні вимоги до облаштування понижень тротуарів на пішохідних переходах та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах в умовах різної ширини тротуару.


Нагадаємо, що раніше в ІА Дивись.info в межах проєкту «Тест на (НЕ)доступність» перевіряли, наскільки деякі території Львова є пристосованими для людей маломобільних груп населення. Про те, чи інклюзивний простір біля Залізничного вокзалу у Львові - читайте та дивіться тут.

Інші випуски «Тест на (НЕ)доступність»:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: