Останній радянський пам'ятник демонтували на Червоноградщині

аспирот
фото: Червоноградська районна державна адміністрація

Сьогодні, 16 січня, в селі Криве Червоноградського району демонтували останній пам’ятник радянської доби - фігуру жінки на монументі часів СРСР. Хоча раніше громада перешкоджала декомунізації.

Про це IA.Дивись.info повідомила секретарка робочої групи з декомунізації при Львівській ОВА і представниця ініціативи «Локальна Декомунізація» Анна Герич.

Вона зазначила, що роботу проводили представникам робочої групи з питань декомунізації Львівської ОВА. Раніше громада села неохоче підтримувала декомунізацію, однак на початку 2024 року змінила свою позицію.

«Раніше громада не реагувала на наші листи. Ми приїжджали туди вже не раз, але безрезультатно: люди опиралися. Щоб знести пам'ятник, довелося домовлятися з людьми і навіть переконувати їх. Але, звичайно, ми не тиснули», - розповіла Ганна.

Ця громада мала власний комунальний транспорт, тож, додала вона, знесення та вивезення монумента вартувало людям грошей на пальне.

Довідка

Загалом на Львівщині за 2023-2024 роки в 71 громаді демонтували 303 памʼятники радянського періоду. Наразі залишається ще вісім обʼєктів ворожої пропаганди. Всі вони у Лопатинській та Новороздільській громадах.

Читайте також: «Людям стає соромно, що у них є такий пам'ятник»: які успіхи декомунізації Львівщини за 2023 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: