40-річчя ЛуГоСаду: у Львові відбудеться бесіда-спогад за участі представника угрупування

У п'ятницю, 19 січня, в «Мистецькій Бібліотеці» у Львові відбудеться подія з нагоди 40-річчя літературного угрупування «ЛуГоСад».

Про це ІА Дивись.info повідомили в «Мистецькій Бібліотеці».

Там розповіли, що подія мине у форматі бесіди-спогаду, адже на ній буде присутній єдиний живий представник ЛуГоСаду — Іван Лучук. Крім того, участь в зустрічі візьмуть: Тарас Лучук, Христина Назаркевич, Маріанна Венцек-Садловська та Назар Федорак. Модеруватиме подію — Данило Ільницький.

«Як і ціла когорта літературних груп другої половини 1980-х — першої половини 1990-х, ЛуГоСад мав окремі групові добірки в літературних журналах, альманахах, антологіях, спільні окремі видання. Як угруповання ЛуГоСад долучався до літературно-мистецьких подій, та й сам був їх організатором. Але врешті творчість кожного із представників ЛуГоСаду є цікавою і самобутньою, безумовно з елементами спільного стилю і настрою, та водночас із власною жанровою, стилістичною чи образно-атмосферною родзинкою», розповідають у «Мистецькій Бібліотеці».

Вхід на подію — вільний.

Довідка

Літературне угрупування «ЛуГоСад» утворилося 19 січня 1984 року у Львові. Тоді воно стало одним із відважних і важливих досвідів у процесах оновлення української літератури.

Назва угрупування містить у собі перші склади прізвищ його учасників: Івана Лучука, Назара Гончара, Романа Садловського.

У 2007 році у видавництві «Піраміда» вийшла антологія «Лугосад. Об’єктивність канону» з добіркою Івана Лучука «Ритм полюсів», Назара Гончара «Закон всесвітнього мерехтіння», Романа Садловського «Зимівля».

Тепер феномен групи входить до канону української літератури.

Вас також може зацікавити «Мистецька бібліотека» у Львові: простір артбуків, взаємодії та творення нових ідей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: