У Львові відбудуться благодійні поетичні читання Катерини Міхаліциної

26 січня у Львові в «Мистецькій Бібліотеці» відбудуться благодійні поетичні читання «Точка завмирання» української поетки Катерини Міхаліциної.

Про це ІА Дивись.info повідомили в «Мистецькій Бібліотеці».

Під час події авторка читатиме вірші зі своєї найновішої збірки «Розламані люди». Крім того, можна буде почути ще неопубліковані поезії, написані нею після початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

«Маю переконання, що в силах бібліотек не лише культурна робота, а й благодійна. Бо бібліотеки – це універсальний простір, в якому не лише можна обирати собі класну літературу, а й плести маскувальні сітки, варити окопні свічки або організовувати збори на потреби війська», – каже завідувач «Мистецької Бібліотеки» Ростислав Кузик. 

У межах заходу відбудеться збір коштів на комплектуючі для fpv-дронів «Грім» від волонтерського фонду «Ейпріл». Водночас учасники збору зможуть взяти участь в розіграші та отримати спеціальні подарунки, які підготували організатори. А саме: 10 комплектів листівок та оригінал акварелі Катерини Міхаліциної під назвою «Ластівки».

«10 комплектів листівок з ексклюзивними ілюстраціями авторки, які будуть розіграні серед усіх, хто задонатить на збір 200 гривень або суму, кратну двом сотням гривень.
Десять переможців та переможниць будемо визначати 28 січня о 12:00
», зазначили в «Мистецькій Бібліотеці».

Детальніше про умови благодійного розіграшу читайте тут. Підтримати збір можна вже: Приват: за посиланням, та Моно: за посиланням.

Модеруватиме подію Неллі Клос. Співорганізатори: Львівська Муніципальна Бібліотека і Літературне роз'єднання «Грань». Захід є вже другим в межах циклу благодійних літературних подій у Мистецькій Бібліотеці.

Довідка

Катерина Міхаліцина – українська поетка, художниця та волонтерка. Авторка поетичних книжок: «Повінь», «Тінь у дзеркалі» та дитячих: «Хто росте у парку», «Яків і мокрий вечір», «Дмухавка та інші пухнасті вірші» тощо.

«Мистецька Бібліотека» – одна з філій Львівської муніципальної бібліотеки, яку відкрили в листопаді цього року. Вона розміщена на першому поверсі будівлі, яку збудували на початку ХХ сторіччя (у 1905-1906 роках) та має особливості архітектури сецесійного стилю. Всередині бібліотеки на стінах можна побачити унікальні розписи, які збереглися до сьогодні, в автентичному вигляді. Крім того, тут є вторинне використання меблів: оновлені старі пічки, дерев’яні стелажі, яким понад 50 років, столи та інше.

Колекція «Мистецької Бібліотеки» у Львові налічує сотні видань. Серед них — альбоми, фотобуки, артбуки та ексклюзивні книги українською, англійською, німецькою та іншими мовами.

Літературне роз’єднання «Грань» – організаційна платформа, створена для популяризації сучасної літератури, зокрема поезії, через синтез із іншими видами мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: