Головні події за добу на Львівщині

2
Фото: Фейсбук Козицького

Упродовж доби повітряну тривогу в області оголошували один раз – 26 січня о 13:29. Було зафіксовано зліт МіГ-31К, який є ракетоносієм «кинджалів», небезпека не підтвердилася

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Сьогодні Львівщина прощається ще з трьома захисниками:

Петро Свинар – житель села Віднів Куликівської громади. Воїн був навідником-оператором механізованої роти механізованого батальйону. Загинув 21 січня 2024 року поблизу населеного пункту Мирноград Донецької області.

Ігор Кручек – житель села Шабельня Рава-Руської громади. Воїн був стрільцем 4 стрілецького батальйону. Помер 24 січня 2024 року.

Ярослав Мотак – житель села Пісочна Розвадівської громади. Загинув 24 січня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка, що на Донеччині.

"Пам’ять жертв нaцизму вшановуємо сьогодні. Саме в цей день у 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенцима. Напередодні Львівщина обʼєдналася у молитві біля Меморіалу пам’яті жертв Львівського гетто - написав він.

Львівщина лідирує в Україні за рівнем розвитку мережі ЦНАПів. На кінець 2023 року у 72 із 73 територіальних громад області вже створили центри надання адміністративних послуг.

На участь в Олімпійських Іграх у Парижі претендують 55 спортсменів з нашої області. За путівки на головні змагання чотириріччя борються представники 14 видів спорту. Їх умовно поділили на три групи за їхніми здобутками і, відповідно, шансами потрапити на Олімпіаду.

Пустомитівська громада отримала дефібрилятор від Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща. Пристрій діагностує небезпечні для життя аритмії і допомагає усунути порушення в роботі серця. Його передали в межах проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд».

У Луківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, що на Самбірщині, відкрили «Клас безпеки». Його створили, щоб учні отримали знання з основ безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та знали, як діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

Інклюзивний простір відкрили для відвідувачів у Молодіжному центрі Стрия. Стрийська міська рада спільно з БФ «Рокада» та молоддю облаштували безбарʼєрний «Простір рівності та підтримки».  Вартість проєкту – майже 4 млн грн. З них частка з місцевого бюджету – 720 тис. грн, решта – кошти БФ «Рокада».

Українська діаспора у Канаді придбала та передала дрон DJI Mavic 3. Оснащений якісними камерами та великим радіусом дії, він допомагатиме бійцям 141 окремої стрілецької бригади ЗСУ відстежувати переміщення ворожої техніки та oкупантів і коригувати вогонь артилерії.

Глинянська громада передала для бійців однієї з військових частин, у складі якої боронять Україну земляки, ще один транспортний засіб – позашляховик Land Rover.

"Рекордну суму серед громад – 2 млн 353 тис. грн – зібрали під час аукціону у Мостиськах, який організували на підтримку Благодійний проєкт "Пташки Перемоги". Фото, якими я проілюстрував цей допис, якраз звідти" - написав Козицький.

На всі гроші закуплять дронів для наших оборонців. Цього разу «пташками» забезпечать бійців 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України, 24 ОМБр імені короля Данила, 63 окрема механізована бригада та 7 прикордонного Карпатського загону.

«Дякую всім людям, які взяли участь в аукціоні і зробили щедрі пожертви, щоб зібрати ці кошти. Дякую керівництву та жителям Мостиської, Шегинівської і Судововишнянської громад, ГО «Волонтерський рух Мостищини»,  засновникам проєкту Ігорю Дулину й Олександру Тіщенку, які в синергії зробили дуже багато, щоб ця сума на безпілотники стала реальністю.

Нашим захисникам і захисницям треба ще більше «пташок»! Бо там, де можна вoювати технікою, треба воювaти технікою, щоб зберегти життя та здоровʼя наших найдорожчих. Продовжуємо», – зазначив очільник ЛОВА.

Читайте також: Хірурги у Львові прооперували трирічного пацієнта з пухлиною лімфатичних судин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: