У Львові покажуть фільм про дівчинку, яка пережила Голокост

У Львові відбудеться спеціальний показ італійського фільму «70072: маленька дівчинка, яка не вміла ненавидіти. Справжня історія Лідії Максимович».

Про це повідомили у музеї «Територія Терору».

Стрічка про дівчинку, яка пережила Голокост

Документальна картина присвячена темі Голокосту та розповідає історію Лідії Максимович. У 1942-му, у віці двох років, вона потрапила до табору смерті «Аушвіц-Біркенау», який славився божевільними експериментами доктора Менґеле над єврейськими дітьми.

«Змушена брати участь у марші смерті, мати Лідії заприсяглася доньці, що одного дня за нею повернеться. Лідію, як і всіх в’язнів Аушвіцу, було звільнено радянською армією в січні 1945 року та віддано на усиновлення до польської родини. Усю свою юність дівчина прожила з думкою, що її рідна мати загинула. Як раптом, одного дня 1962 року, хтось постукав у її двері», — йдеться в повідомленні.

Після показу заплановане обговорення з Ліаною Бліхарською, історикинею, науковою співробітницею музею «Територія Терору» та Андрієм Павлишиним, українським істориком, журналістом, перекладачем.

Фільм покажуть італійською мовою з англійськими і українськими субтитрами.

Вхід вільний, якщо ви зареєструєтесь.


Голокост — геноцид єврейського народу, його переслідування та масові вбивства Німеччиною у часи Другої світової війни. Про Львівське ґетто, яке було найбільшим на території СРСР і третім за величиною у Східній Європі, читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: